Italské těstoviny(penne)
Mrkev,cibule
250g šlehačka 33%
pravé hříby(žampiony)
vegeta(sůl)
parmazán(strouhaný)
petrželová nať
olivový olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Dáme vařit vodu na těstoviny a osolíme ji více. Když voda vře dáme vařit těstoviny a vaříme al dente(nerozvařit).
Mezitím se dáme na pánvičku olivový olej a přidáme mrkev a cibuli nastrouhanou na jemno.
Přidáme hřiby s trochou vody z hřibů(pokud byly sušené)a necháme vodu skoro vyvřít.
Ke konci přidáme šlehačku, ochutíme vegetou(sůl) a necháme šlehačku zhoustnout.
Když jsou těstoviny uvařené přidáme je na pánvičku a promícháme.
Dáme na talíř, posypeme potrželovou natí a parmazánem.
Podle chuti lze posypat i šunkou pokrájenou na nudličky.
Sušené hřiby vaříme asi 5 minut v malém množství vody
a trochu ochutíme vegetou(solí)
Přeji Vám dobrou chuť.
Je to originální italský recept. Vařil jsem nějakou dobu v Itálii.