400g těstovin
500g hub nebo i žampionů
1/2 kg loupaných rajčat (nejlépe z plechovky)
4 stroužky česneku
hodně petržele
70g anglické slaniny
půl sklenky bílého suchého vína
olej
sůl
peperoncino
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji s nakrájeným česnekem za stálého míchání. Přidáme žampiony nebo houby (i sušené) nakrájené nadrobno. Podlijeme vínem, necháme víno pomalu téměř vypařit, přidáme rajčata, osolíme a případně přidáme peperončíno. Přikryjeme a na mírném ohni necháme za častého míchání asi 15 minut probublávat. Nakonec je možno přidat nasekanou petrželku, bazalku. Mezitím uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a podáváme na talíř. Polijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmazánem a DOBROU CHUŤ