kuřecí maso 0,5 kg
šunka 10 dkg
olej 40 dkg
žampióny 10 dkg
pórek 7dkg
vařené nudle 0,9 kg
víno 0,1 l
trochu vegety,pepř
kedlubny 6 dkg
petrželovou nať
kuřecí vývar
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Uvařené nudle propláchneme studenou vodou a dáme okapat. Pak v hluboké pánvi opečeme okapané, připravené těstoviny dozlatova tak, aby chřupaly a dáme je na teplo. Do pánve nalijeme vývar z kuřete a přidáme uvařené na nudličky nakrájené kuřecí maso, nakrájenou šunku, na plátky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájený i pórek a kedlubny. Zalijeme vínem, přidáme vegetu, pepř a krátce povaříme. Takto připravenou směs zahustíme máčeným škrobem, zakápneme olejem a přelijeme přes připravené opečené nudle. Při podávání zdobíme pokrm jemně nakrájenou petrželovou natí.