300 g kuřecích řízků
200 g čínských nudlí
sůl
300 g pórku
300 g mrkve
1 cibule
6 lžic oleje
150 g sójových klíčků
4 lžíce sójové omáčky
2 lžíce suchého sherry
125 ml slepičího bujonu
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžičky solamylu
cukr, pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
Čínské nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu, scedíme a necháme okapat. Omytý pórek nakrájíme na plátky, mrkev na hranolky. Cibuli oloupeme a posekáme.
Maso opečeme na 2 lžících oleje a vyjmeme.
Výhonky promyjeme a smažíme na oleji spolu s pórkem,
mrkví a cibulí. Přidáme maso, sójovou omáčku, sherry, vývar a šťávu, zahustíme a okořeníme.
Nudle usmažíme na 4 lžících oleje na silném ohni dokřupava.
Podáváme je se zeleninou a masem.