na posypání :
něco z možností - sůl,kmín. sezam,lněné semínko /to je velice dekorativní/
na potření : vejce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
mouku smíchat se solí, zapracovat změklou /ne tekutou/ Heru a mléko ve kterém jsme rozmíchali žloutek a kvasnice.Zpracovat těsto - musí se odlepovat od mísy - je nutné při práci zaprašovat moukou.Hotové těsto uložit do lednice na 2 hodiny.NENECHAT kynout.
Pak rozdělit na 10 bochánků. rozválet do "kruhu" rádýlkem rozdělit na osminy.
Suroviny na náplň pomlet dodat koření dle chuti.
Na širší část osminy dát náplň - zarulovat.
Potřít vejcem, posypat.
Vypadá to velmi složitě, ale práce jde rychle od ruky, protože na mírně posypané pracovní ploše se těsto nelepí.
Z lednice vyndáme nejvíce dva bochánky, protože v teple těsto blázní.
Pečeme na peč.papíře 180-200°C asi 20 minut.
Dobrou chuť