mleté vepřové 500 g
slanina 30 g
česnek 1 stroužek
sůl
vejce 1 ks
strouhanka 100 g
petrželka
tuk 50 g
cibule 1 ks
zázvor
pepř mletý
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Opláchnuté maso(libové) nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Na rozehřátém tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme. K mletému masu přidáme osmahnutou cibuli, vejce, utřený česnek, koření, na kostičky nakrájenou slaninu, drobně rozsekanou petřželku, stouhanku, osolíme a důkladně promícháme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme tukem a vložíme do pekáče na rozehřátý tuk. Mírně podlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání vypečenou šťávou.