| Zbrojní průkaz | Pletení | Recepty doma | Domácí účto | FormOffice | DWN.cz | Omalovánky | Email šablony | EET Účtenky | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Bezmasé pokrmy Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Recept na Sejkory - krkonošská specialita

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 16321x / 5x
Přidáno/změněno: 9.8.2009
Kategorie: - Bezmasé pokrmy
- Zelenina - Brambory
- Příprava pokrmů - Večeře

Inredience:

1kg oškrabaných bramor
2 vejce
1 dcl mléka
150g hladké mouky
sůl
kmín
majoránka
mletý č.pepř
asi 100g cibule
3 stroužky česneku.



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Brambory jemně nastrouháme, sebereme asi 1 dcl vody, přidáme horké mléko, vejce, koření, sůl, utřený česnek a nakonec hl.mouku.Vše promícháme v řídké těsto. Rozpálíme tefl. pánev(nebo jinou s ochr. povrchem), vytřeme ubrouskem namoč. v oleji(opravdu málo jen aby se leskla), nabereme lžíci těsta a děláme malé omeletky-sejkorky(cca 10cm v průměru). Na pánev se vejdou tři. Po upečení po jedné straně špachtlí sejkorku otočíme a dopečeme i po druhé straně. Ještě horké je potřeme uškvařeným máslem s cibulkou. Rovnáme na talíř po vrstvách. V podkrkonoší se k sejkorám pila bílá káva, černé kafe z cikorky nebo žitovky, nebo se roztrhaly do nesladké krupicové kaše. Když je jedli přátelé z Německa, poručili si marmeládu. Dříve se pekly na plátech pece nebo sporáku na dřevo. Pláty se potřely kůží od špeku. Na plátech se mohla na obracení použít normální špachtle. Variací může být, že se cibulka nastrouhá přímo do brambor a potom se potírájí sejkorky čistým máslem.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



diskuse Uživatelská diskuse k receptu Sejkory - krkonošská specialita:

(2 příspěvků) 1

hodnocení
dotaz
zná někdo recept na krkonošské sejkory na sladko? Asi tam nebude česnek ani majoránka. Díky
Napsal: hana pešilová dne 22.1.2013 23:42:09
hodnocení
sejkory
do sejkor nepatří ani majoránka ani česnek, dělaly se na slano i na sladko (nejčastěji se žahourem nebo skořicovou omáčkou)
Napsal: romík dne 4.11.2010 20:29:32


Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Sejkory - krkonošská specialita:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Bezmasé pokrmy
Nastavovaná kaše II. 10.11.
Zdravý desert tousty s cottage sýrem 10.11.
Brambory trochu jinak 25.07.
Pudingová pohanková kaše 25.07.
Šmakoun na zelenině 08.07.
Sójové rizoto se sýrem 24.11.
Fazole a zelenina 23.01.
Těstoviny se zeleninou II. 23.01.
Papriky pečené s česnekem 23.01.
Pšenový pohár s borůvkovým želé 23.01.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0619s norob)