těsto:
150g čokolády na vaření
150g másla
180g pr. cukru
6 vajec
150g pol. mouky
na promazání : meruňková zavařenina
na ozdobení:
čokoláda na vaření
máslo
pr.cukr
kakao
papír na pečení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Změklé máslo, žloutky a 150g cukru našleháme do pěny. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a vlahou ji po troškách zašleháváme do směsi. Z bílků ušleháme pevný sníh a do něho zašleháme zbylý pr. cukr. Do směsi střídavě opatrně zašleháváme mouku a sníh. Do vymazané a vysypané dortové formy vlijeme těsto. V předehřáté troubě pečeme cca hodinu při 150 stupních. Píchnutím špejle se přesvědčíme, zda je těsto pečené. Necháme ve formě prochladnout a pak vyklopíme dnem nahoru na podložku. Po úplném vychladnutí prořízneme na polovinu a promažeme meruňkovou marmeládou. Složíme jej na tác překrytej pásy nastříhanými z papíru na pečení ( cca 4 - 5 ks 10cm širokých - kvůli zdobení - pokapané pásy papíru od polevy nakonec vytáhneme a tác zůstane čistý). Na polevu použijeme rovněž čokoládu na pečení, kterou jsme přiměřeně rozředili rozehřátým máslem, přidali pr. cukr a kakao. Natřeme boky dortu a vršek.