5 větších brambor
romadur ( nebo Limburský sýr )
vajíčko
sůl
koření na bramborák
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory oškrabeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle. Přidáme celé vajíčko, sůl, trochu majoránky a směs promícháme. Romadur nakrájíme na kolečka asi 5 mm silná nebo využijeme tvaru romaduru. Na teflonové pánvi rozpálíme přiměřené množství oleje a polévkovou lžící ( pro odměření množství )dáme porci brambor na pánev, kde ji rozprostřeme tak, aby byla o něco větší, než nakrájený romadur.Na tuto směs položíme kolečko romaduru a přikryjeme stejnou dávkou brambor se shora a utěsníme okraje, aby nám sýr nevytekl.Opékáme s obou stram jako klasický bramborák. Přílohou je dobré chlazené pivo. Přeji dobrou chuť.