rybí filé mrazene 800g ( celé filety, ne lisované)
máslo 125g
kadeřavá petržel - velký svazek
česnek nakrájený na plátky celá palička
citron
případně trocha bílého vína
sůl,pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na pekáč naklademe tenké plátky másla, navrstvime filé, bohatě plátky česneku, osolíme, opepříme, lehce zakápneme citronem a posypeme několika hrstmi nasekané petrželky a navrch poklademe tenkými plátky másla. Tyto vrstvy opakujeme až do vyčerpání surovin. Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě na cca 180°C. Pravidelně kontrolujeme, aby se nám petrželka nezačala připékat, můžeme podlít malou sklenkou bíleho vína a klidně i trochou vody až je filé upečené.
Podáváme s vařeným braborem a poléváme vypečenou šťávou.
Poznámka: Takto lze připravovat celé vykuchané ryby, plníme jím břicha stejně jako klademe směs na filé.