
|
Recept na Ryba nadívaná limetkami a bylinkami
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Rybu očistíme a po obou jejích bocích provedeme několik ne příliš hlubokých zářezů. Do nich vetřeme hrstku soli a pepře.
Do břišního otvoru ryby nacpeme limetky nasekané na měsíčky, posekanou cibuli, přidáme bobkový list, pažitku a jemně nasekanou bazalku.
Celou rybu pak položíme na přeložený alobal, obložíme jí zbytkem náplně, alobal pevně uzavřeme a dáme péci do trouby při teplotě cca 180°C přibližně 20 minut.
Hotovou rybu pokapeme olivovým olejem a šťávou z naložených limetek. Ryba nejlépe chutná s pečenými brambory s koprem nebo bílým pečivem, trhaným salátem a bílým vínem.
Tato úprava ryby je velice šetrná, protože pokrm zůstane celý, nepoškozený. Jídlo si tak uchová nejen báječné aroma a chuť, ale i minerály a vitamíny.
Příprava brambor:
Brambory očistíme tvrdým kartáčkem a uvaříme ve slané vodě. Na másle rozpustíme kostku MAGGI-bylinky česnek a petržel. Z čerstvého kopru natrháme jemné lístky, nasekáme je nadrobno a smícháme ve větší misce s ochuceným máslem, olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Teplé uvařené brambory vložíme do mísy ke směsi a promícháme.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Ryba nadívaná limetkami a bylinkami, zkopírujte si následující kód:
| |
|
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/ryba-nadivana-limetkami-a-bylinkami">Recept: Ryba nadívaná limetkami a bylinkami</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Ryba nadívaná limetkami a bylinkami:

|