400 g vepřových nebo drůbežích jater
3 lžíce oleje
mletý pepř
4 mladé pórky
žampióny (dle chuti)
100 g šunky
100 g sterilovaných cibulek šalotek
sůl
zelená petrželová nať
(1 pálivá paprička)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Játra omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky nebo na nudličky a prudce osmažíme na rozehřátém oleji. Okořeníme mletým pepřem, přidáme na tenká kolečka nakrájené mladé pórky, pálivou papřičku, na tenké nudličky nakrájenou šunku a podušené žampióny. Na poměrně silném ohni osmažíme do měkka. Nakonec přidáme sterilované cibulky, osolíme a promícháme. Podáváme s dušenou rýží. Podle chuti můžeme játra pokapat během přípravy worcesterskou omáčkou a ochutit kari kořením. Posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželovou natí.