500 g rebarbory
150 g rohlíků nebo černého chleba
1a 1/4 litru vody
100g cukru
1 vejce
2 dl kyselé smetany
1 vanilkový cukr
1 celá skořice
pár hřebíčků
hrst rozinek příp. jiné sušené nebo drobné čerstvé ovoce (jahody,rybíz,josta apod.)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rebarboru a chleba (rohlíky) nakrájíme a uvaříme ve vodě s kořením a cukrem (příp. s kouskem pomerančové kůry). Žloutek rozmícháme ve smetaně a přidáme do teplé - ne horké! polévky. Přidáme rozinky a příp. další sušené nebo drobné čerstvé ovoce. Bílek s vanilkovým cukrem vyšleháme do tuhého sněhu a před podáváním z něj děláme lžící do polévky noky.