| FormOffice | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Domácí účto | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Pletení | Email šablony | Omalovánky |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Tepelně úpravená jídla > Omáčky teplé Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Rajská omáčka podle p. Lasáka

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 00:45
Počet porcí: 4
Autor:
Zobrazeno/týden: 3085x / 3x
Přidáno/změněno: 2.7.2009
Kategorie: - Tepelně úpravená jídla - Omáčky teplé
- Zelenina - Plodová - Rajčata

Inredience:

60 g hladké mouky
60 g másla
1 větší cibuli
5 zrnek celého černého pepře
2 zrnka celého nového koření
1 malinký bobkový list
6 kousku koření hřebíček celý
sůl
cukr krupice
1 citron
190 g rajčatového protlaku
1 litr studené vody



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

1) Do hrnce dáme 60 g másla a pozvolna jej rozpouštíme.
2) Nakrájíme 1 větší cibuli na drobno a dáme ji do hrnce s rozpuštěným máslem.Necháme cibuli zesklovatět.
3) Poté vsypeme 60 g hladké mouky a připravíme si světlou jíšku. Pozor ať se cibule nepřipálí.
4) Po opražení mouky sundáme hrnec z plotny a zalijeme 1 litrem studené vody. Důkladně rozmícháme vodu s jíškou. Hrudky by se ne mněly vytvářet.
5) Po rozmíchání vody a jíšky přidáme do hrnce 2 ks celého nového koření (kuličky), 5 ks kuliček černého pepře,kousek nebo celý malý bobkový list, 6 kousků koření hřebíček v celém stavu, dále do hrnce přidáme 190 g rajského protlaku.Vše dukladně rozmícháme a hrnec vrátíme na plotnu.
6) Za stálého míchání zahříváme hrnec do bodu varu. Když začne omáčka houstnout a bublat tak snížíme teplotu tak, že omáčka bude jen probublávat. Za stálého míchání necháme mouku provařit cirka tak po dobu 6 minut.
7) Poté hrnec sundáme z plotny a necháme na 5 minut odstát. Po 5 minutách přecedíme omáčku přes cedník a tak se zbavíme. použitého koření, cibule.
8) Po scezení onáčku nejprve osolíme dle chuti individuálně (pozor sůl zvedená krevní tlak). Po osolení vylisujeme z půlky citónu šťávu a okyselíme s ní omáčku (dle libosti a chuti).Nakonec cukrem do sladíme do sladkokyselé chuti opět dle libosti a chuti.
9) Nakonec omáčku nachvíli prohřejeme, aby byla při podávání teplá.
K omáčce se hodí dušená nebo vařená rýže,různé těstoviny, přírodní plátky z falešné nebo pravé svíčkové, nobo vařené hovězí maso,plněné papriky. Dále se dá omáčka naředit přidáním vody na rajskou polévku do které se přidá uvařená rýže a nakaždou porci polévky se nasype strouhaný sýr. Polévka se dá mírně dokořenit polévkovým kořením Magi. Dobrou chuť.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Rajská omáčka podle p. Lasáka:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Omáčky teplé
Česneková omáčka s hovězím masem 24.10.
Paprikovo zeleninová omáčka 14.08.
Rajská omáčka II. 14.08.
Kuřecí na hořčici II. 04.10.
Indická omáčka karí 04.10.
Výborná rajská omáčka II. 25.07.
Noky se sýrovou omáčkou 08.07.
Pomerančová omáčka II. 07.12.
Sýrová omáčka s kari 07.12.
Telecí játra na smetaně 15.12.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0705s norob)