| DWN.cz | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Email šablony | Pletení | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto | Snadné hubnutí | Rybář | Recepty doma |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Polévky > Zahuštěné Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Polský vánoční červený boršč

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 02:30
Počet porcí: 10
Autor:
Zobrazeno/týden: 4848x / 5x
Přidáno/změněno: 8.10.2013
Kategorie: - Polévky - Zahuštěné - Zeleninové
- Velikonoční a Vánoční

Inredience:

4l vody
15 dkg mrkve
7 dkg koř.petržele
7 dkg celeru
5 dkg pórku
15 dkg cibule
15 dkg bílého zelí
2 dkg sušených hub
2 kg červené řepy
10 dkg másla
3dkg cukru
3 bobkové lístky
5 kuliček nového koření
4 hřebíčky
špetka muškátového ořechu
skořice
3 dkg česneku
sůl podle chuti
zelená petrželka
1 l zákvasu:
2kg červené řepy
2,5l převařené vody
2 dkg cukru
1 dkg česneku
2dkg chlebové kůrky



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Očištěnou zeleninu zalijeme 3 l vody a zhotovíme vývar.Do 0,5 l vody nasypeme sušené houby,uvaříme,vývar přecedíme.Očistěnou cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme na polovině másla,podlevaje ji vývarem ze zeleniny.Červenou řepu nakrájíme na kolečka,zalejeme větším množstvím zeleninového vývaru,přidáme cukr i ostatní koření. Po 10 minutách varu odstavit a po 30 minutách scedit.Cibuli na sítu přepasírovat,přelít zbytkem zel.vývaru,dodat vývar z červené řepy a hřibů,dodat zákvas ( v Polsku je možno dostat koncentrát z červené řepy ),smíchat a dodat zbytek másla.
Baršč se podává s tortelinami s hřibovou nádivkou,případně si je vyrobit z uvařených sušených hřibů na způsob malých pirožků nebo podávat s bílou fasolí uvařenou na sypko. Porci posypat drobně nakrájenou petrželkou.
Zákvas :
očistěné 0,5 cm široké kolečka červené řepy vložíme do nádoby,kde je nasekán česnek.Zalijeme horkou vodou,kde je rozpuštěn cukr tak,aby voda byla nejméně 5 cm nad poslední vrstvou řepy.Vložit kůrky chleba a nechat zakryté gazou po 7 dní v teplotě nejméně 20°C.Zákvas potom slít a použít na baršč.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Polský vánoční červený boršč:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zahuštěné
Kudlovská zelňačka 18.10.
Fazolová polévka na kyselo II. 18.10.
Vánoční slovenská zelňačka 10.11.
Zelňačka obědová 10.11.
Špenátová polévka II. 14.08.
Aldova bramboračka 14.08.
Čočková novoroční polévka 14.08.
Bramborová polévka s bryndzou 13.12.
Jednoduchý rychlý boršč 13.12.
Myslivecká latina - polévka 26.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0713s norob)