Větší brambory cca 5 kusů na osobu
10 - 15 dkg mletého masa
sardelová pasta
sůl
pepř
mletá paprika
hořčice a cibule
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory omyjeme a oškrábeme. Pak seřízneme plošku, na které bude brambora stát ( aby se nekutálela ). Proti této plošce seřízneme plátek tak, aby následně vytvořil jakousi pokličku. Následně kávovou lžičkou bramboru vydlabeme a vytvoříme tak jakýsi bramborový hrníček.
Pak promísíme mleté maso, okořeníme a osolíme. Do vydlabané brambory vložíme plátek cibule, vyplníme mletým masem a přidáme špetku sardelové pasty.( Dle vlastní fantazie lze náplň různě doplňovat či měnit ).
Pak přikryjeme brambor bramborovou pokličkou a ovážeme nitkou.
Brambory pak vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme v troubě s občasným omašťováním povrchu brambor, až tyto dostanou hnědou křupavou kůrčičku.( cca 1 hodina ).
Pak vyjmeme opečené brambory na talíř, přestřihneme nitky, můžeme ozdobit talíř červenou paprikou, potřením hořčice a posypáním na drobná kolečka nakrájenou cibulí.
Dobrou chuť.