čtyři plátky krkovice
sůl
pepř
olej
dvě menší cibule
sladká paprika
hladká mouka
sklenička moravanky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Krkovičku opereme,osušíme,plátky mírně naklepeme rukou,osolíme opepříme a potřeme sladkou paprikou.Mezi tím si na kastrolu na oleji osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli nadrobno.Vložíme plátky krkovičky,necháme vydusit šťávu,malinko podlejem a dusíme až jsou plátky měkké.Plátky vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou zeleninu z moravanky bez feferony a cibulek.Přidáme trochu vody a dusíme 10 -15 minut,zahustíme hladou moukou,necháme povařit,vložíme zpět krkovičku necháme chvilku v omáčce a můžeme podávatJako příloha je velice dobrá rýže a nebo bramborový knedlík.