8 kuřecích stehýnek
1 feferonku
2 vejce
150 g hladké mouky
30 g mandlových lupínků
100 ml bílého vína
sůl
olej na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí stehýnka omyjte, osušte a osolte. Vložte do mísy, přidejte pokrájenou feferonku a všechno zalijte vínem. Stehýnka nechte několik hodin odležet.
Žloutky smíchejte s moukou a se 100 ml bílého vína, kterým jste zalila maso, a vypracujte hladké těstíčko.
Z bílků ošlehejte tuhý sníh, smíchejte s mandlovými lupínky a přimíchejte do těstíčka.
Stehýnka po marinování ve víně obalte v těstíčku a smažte na oleji. Podávejte s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.