600 g vepřového bůčku
120 g strouhaného sýra
1 pivo
1-2 cibule
2-3 stroužky česneku
1 lžíce strouhanky
dle chuti nové koření+pepř+sůl+petrželka
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bůček nakrájíme na porce 4-5 cm silné, lehce naklepeme a osolíme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme maso, prudce opečeme po obou stranách. Pak mírně podlijeme vodou, přidáme česnek utřený se solí, nové koření, mletý pepř a dusíme doměkka. Před dohotovením přidáme lžíci strouhanky a za stálého míchání zalijeme pivem a omáčku povaříme. Porce bůčku na talíři přelijeme šťávou, posypeme strouhaným sýrem a zelenou petrželkou. Příloha - brambory.