400 g brambor
sůl
4 až 5 stroužků česneku
drcený kmín
rostlinný olej nebo sádlo
nadrobno posekaná čerstvá zelená petrželová nať nebo pažitka
čtvrtka čerstvého másla.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěné a umyté brambory (i se slupkou) pokrájíme na cca centimetrové kolečka.Vložíme na pekáč,osolíme a posypeme drceným kmínem, (pekáč potřeme olejem nebo sádlem),brambory upečeme do zlatova (nemusíme na pekáči přetáčet).Po upečení dáme brambory na talíř, a v misce máme připravené promíchané máslo s mačkaným česnekem a s petrželkou nebo pažitkou.Brambory ještě horké mažeme tímto máslem a ihned konzumujeme. Je to vynikající pochoutka,která se připraví rychle a hlavně levně.