Na marinádu:
olivový olej
3 cm čerstvého oddenku zázvoru, oloupaného
tymián sušený rozemnutý v dlaních nebo nasekaný čerstvý
600 g kachních prsíček s kůží
1 cibule nahrubo nakrájená
2 menší jablka, oloupaná a nakrájená na měsíčky
200 ml černého piva
Na přílohu - bramborové knedlíky se žemlí:
400 g uvařených oloupaných brambor
2 vejce
250 g hrubé mouky
100 g krupice
100 g žemle nakrájené na kostky
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kachní prsíčka s kůží marinujeme v olivovém oleji s nastrouhaným oddenkem zázvoru a rozemnutým tymiánem 2-3 hodiny nebo i přes noc. Uleželé maso vložíme do pekáče s hrubě nasekanou cibulí a nakrájenými oloupanými jablky. Pečeme (180 - 200°C) za občasného podlévání vodou a v závěru pečení vodu nahradíme černým pivem. Podáváme např. s bramborovými knedlíky se žemlí a nebo mnoha dalšími.
Příprava bramborových knedlíků se žemlí:
Brambory umeleme, přidáme vejce, mouku, krupice, sůl, a zpracujeme tužší těsto. Nakonec přidáme a zapracujeme na kostičky nakrájenou žemli. Tvarujeme kulaté knedlíky a uvaříme v osolené vodě.