200g hladké mouky
200g mletých valašských ořechů
200g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
125 ml oleje
125ml vlažného mléka
2 vejce
tuk hrubá mouka na plech.
Na polevu:
100g čokolády
50g ztuženého tuku
Na ozdobu:
50g bílé čokolády
40g půlek vlašských ořechů
30g moučkového cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Prosátou mouku, mleté ořechy, cukr, kypřící prášek do pečiva, olej, mléko a vejce smícháme v míse v hladkou hmotu. Připravenou hmotu vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve vychřáté troubě při 150°C asi 30 minut. Čokoládu a tuk rozehřejeme ve vodní lázni. Po upečení a vychladnutí nakrájíme korpus na trojúhelníky o straně asi 7 cm a polijeme je čokoládovou polevou. Po ztuhnutí ozdobíme jednotlivé kousky bílou čokoládou a vlašským ořechem posypaným moučkovým cukrem.