125g másla
4 vejce
120g hladké mouky
dřeň z jedné kuličky vanilky
250ml cream Sherry
500ml neslazené šlehačky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
125 g Másla – Rozpustíme, necháme ho trochu zchladnout a do tuhnoucího másla vmícháme
postupně : 125g másla, dřeň z jedné ruličky vanilky,4 vejce
Prosijeme 120g hladké mouky a po lžících přidáme do máslové směsi ;těsto naplníme do dobře vymaštěných a moukou vysypaných formiček na mini bábovky ; formičky vložíme do předehřáté trouby
Elektrická trouba : asi 225°
Plynová trouba : asi stupeň 4
Doba pečení : 12 – 15 minut
Upečené dortíčky necháme asi 5 minut chladnout ve formičkách, pak je vyklopíme; vrátíme je opět do formiček a pokapeme
250 ml Cream Sherry; pečivo musí dobře nasáknout; vychladlé madelénky podáváme
s 500 ml neslazené šlehačky a Cream Sherry :
Cream Sherry je tmavé, jemné a sladké, je to ideální doplněk k pečivu, kávě a desertům.