| Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Domácí účto | EET Účtenky | DWN.cz | Pletení | Zbrojní průkaz | FormOffice | Formuláře na PC | Email šablony | Rybář | Omalovánky | Hromadné emaily | Snadné hubnutí |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Vepřové maso > Prorostlé (bůček, plecko, krkovička) Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Nadívaný vepřový bůček

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 01:30
Počet porcí: 2
Autor:
Zobrazeno/týden: 1987x / 5x
Přidáno/změněno: 26.8.2015
Kategorie: - Maso - Vepřové maso - Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
- Tepelně úpravená jídla - Pečené maso
- Maso - Upravená masa - Závitky a masa nadívané
- Příprava pokrmů - Oběd

Inredience:

kmín 0,5g
maso - vepřové vykostěné 200g
sůl 4g
žemle světlá 20g
mléko 40g
máslo 15g
vejce celá čerstvá 1 kus
květ mletý špetka
pepř mletý špetka
petrželka 0,5g
voda pitná podle potřeby
mouka hladká 7,5g



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Vepřový bůček vykostíme opatrně, abychom neprořízli maso příliš do hloubky. Vykostěnou část opláchneme pod vodou a necháme oschnout. Ze strany (napříč proti kostem) dlouhým nožem prořízneme podlouhlou kapsu. Je praktické otvor (vchod) do kapsy nedělat příliš velký, ale uvnitř špičkou nože proříznout kapsu co nejširší. Na náplň: si připravíme kostky nakrájené z bílého pečiva, které pokropíme mlékem a necháme provlhnout. Vejce si rozdělíme na žloutek a bílek. Změklé máslo rozetřeme se žloutky a ochutíme solí a ostatním kořením. Pro pěknou barevnost přidáme nasekanou petrželku. Tuto směs promícháme s pokrájeným pečivem. Z bílků připravíme pevný sníh, který velice opatrně pouze převracením zapracujeme do nádivky. Pomocí lžíce naplníme masovou kapsu nádivkou. Kapsu uzavřeme jehlou nebo pouze špejlí. Bůček posolíme, lehce okmínujeme a vložíme do pekáčku na přesekané kosti, které jsme vyřízli z masa. Nejdříve bůček pečeme položený kůží dolů. Maso mírně podlijeme vodou a pečeme v rozpálené troubě doměkka. Průběžně při pečení doléváme vodu podle potřeby. Při pečení maso pouze jednou obrátíme a dopečeme i z druhé strany do krásné zlatavé barvy. Upečené maso vyndáme z pekáče, šťávu odvaříme až na tuk a zlehka zaprášíme hladkou moukou. Mouku krátce orestujeme a zalijeme vodou. Dobře provaříme. Provařenou šťávu procedíme přes jemný cedník, dochutíme solí (je-li třeba). Necháme-li na mase i kůži, je potřeba ji před dopečením podélně několikrát lehce naříznout, abychom maso snadněji porcovali.Upečené maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. K tomuto jídlu jsou vynikající brambory.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Nadívaný vepřový bůček:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
Bůček ve skle - pomazánka 18.10.
Krkovička v kastrůlku 10.11.
Tetiny kotlety 10.11.
Hustopečský kotouč 10.11.
Koleno na zelí 10.11.
Vepřové po kanadsku 10.11.
Maďarský kotlík 24.10.
Pangasius s krkovicí v alobalu 24.10.
Vepřové koleno jedna báseň 14.08.
Vepřové válečky 14.08.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (2.3454s norob)