Margarín šleháme el. ručním šlehačem dohladka asi 1/2 minuty při nejvyšší rychlosti.
Postupně zašleháváme cukr,vanil. cukr,rum. esenci a sůl.
Šleháme tak dlouho,dokud se těsto nespojí.
Postupně zašleháváme vejce,každé asi 1/2 minuty.
Mouku smícháme s práškem do pečiva.
Postupně ji zašleháváme do těsta,přidáme mléko.
2/3 těsta naplníme do tukem vymazané bábovkové formy.
Kakao,cukr a mléko vymícháme na kašičku a vmícháme do zbylé 1/3 těsta.
Tmavé těsto rozetřeme přes vrstvu světlého.
Spirálovými tahy vidličkou obě těsta zlehka promícháme,aby vznikl mramor. vzor.
Pečeme v troubě asi 50-60 minut.
Po upečení vychladlou bábovku pocukrujeme.