800g kg kuřecí prsa
olej
směs koření
majoránka
sůl
pepř
bílý jogurt (zakysaná smetana)
vařené houby
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kousky kuřecích prs ( popřípadě jakékoli kusy kuřecího masa zbaveného kostí )polijeme v míse trochou oleje a přidáme směs grilovacího koření ( popřípadě směs dle vlastní chuti a zvyklostí ), sůl, pepř - dobrý je bylinkový a necháme chvíli odležet. Potom na pánvi rozpálíme tuk na smažení nebo olej a přidáme kuřecí maso. Prudčeji opečeme po obou stranách a podlijeme vodou. Podlijeme na úroveň výšky masa. Zakryjeme a necháme maso dusit. Až se nám voda téměř vypaří přidáme vařené houby, zalijeme kysanou smetanou, přidáme bílý jogurt a vše promícháváme. Vzniklou omáčku je krátce povaříme. Přidáme majoránku, sůl a pepř dle chuti. Omáčku ředíme mlékem a naopak zahustíme vždy světlou jíškou. Postup je dle Vašich požadavků na objem omáčky. Další dochucování je možné přidáváním tekutým kořením a podobně dle chuti a zvyklostí strávníků.
Jako přílohu doporučuji americké brambory. Popřípadě dělané tak, že větší kusy brambor ( v předem umyté slupce nebo oloupané ) krátce povaříme a pak následně opečeme ve fritéze.