celé kuře
sůl,pepř,zázvor
gril.koření
skořice
3 jablka
mražená směs zeleniny
1cibule
solamyl
olej
popř.podravka dle vaší chuti.rýže
rozinky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře ugrilujeme klasicky podlijeme troškou stolního oleje,poté vyjmeme z hrnce (záleží kde grilujeme)a na oleji z něho orestujeme cibuli najemno nakrájenou přidáme směs zeleniny a dusíme do poloměka,podlijeme vodou 2 hrnky okořeníme dle chuti,přidáme skořici kvůli vůni,zázvor přidáme s citem.Přidáme nadrobno nakrájená jablka krátce dusíme ať se nerozvaří.Celou směs zahustíme solamylem cca 1 pol.lžíce do hrnečku vody (klasický hrnek na kafe)a opatrně zahustíme a zavaříme krátce.Jako příloha může být rýže s rozinkami.
Pozn.: Kuře je výborné večer před vařením naložit sůl,gril.koření,olej také uvnitř kuřete pečlivě vymazat a nechat odležet mimo lednici-lépe projde kořením v teple.
Podáváme: naporcované kuře s rýží a přelijeme směsí zeleniny.Doporučuji zapít bílým polosladkým vínem vhodným ke drůbeži.
Dobrou chuť přeje Ivča.