1 kuře
2 starší housky
1/8 l mléka
2 vejce
80 g rozmačkaných ořechových jader
1 lžíce piniových oříšků (možno vynechat)
100 g drůbežích jater
60 g strouhaného sýra
1 lžička směsi Pollo na kuře špetka muškátového oříšku
špetka citrónové kůry nebo lžíce čerstvé meduňky
2 lžíce petrželky
sůl máslo
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře potřeme vně i uvnitř kašičkou z oleje a směsi Pollo a dáme do chladna odležet. Mezitím připravíme nádivku. Housky hrubě pokrájíme, přelijeme vroucím mlékem a necháme vsáknout. Ořechová jádra rozdrtíme a přidáme k houskám. Nasáklé kousky a játra umeleme nebo utřeme. Hmotu smícháme se solí, sýrem, muškátovým oříškem, citrónovou kůrou, bylinkami. Nádivkou naplníme kuře a uzavřeme. Na pekáči kuře přelijeme rozehřátým máslem a zhruba 50 minut pečeme na středně silném ohni, zprvu asi 30 minut s pokličkou, pak necháme bez přikrývky zčervenat. Podáváme s brambory a salátem - hlávkovým nebo rajčatovým.