2 menší kuřata
2 kostky slepičího bujónu
1/2 hrnku vody
1/4 hrnku oleje
2 polévkové lžíce worchesterové omáčky
3 polévkové lžíce kečupu
2 malé lžičky cukru
1 malá lžička soli
1/2 malé lžičky chili
1/2 malé lžičky pepře
1 - 2 prolisované stroužky česneku
1 - 2 malé cibule jemně pokrájené
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do menšího hrnce dáme všechny ingredience (kromě kuřat). Vaříme zvolna 10 minut, poté odstavíme a vychladíme. Očištěná a jemně nasolená kuřata potřeme marinádou zvenku i zevnitř a necháme 24 hodin v chladu naložené. Druhý den kuřata zabalíme do tukem vymazaného alobalu a pečeme v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 35 minut. Potom kuřata rozbalíme, naporcujeme a grilujeme na grilu. Potíráme marinádou z kuřat.