pivo 350 ml( i černé)
stouhaný perník 3 lžíce
olej na smažení(kvalitní)
vepřová krkovice 800 g
kečup ostrý 5 lžic
rozinky 5 lžic
podle chuti:citronová šťáva
sůl
mletý černý pepř
zázvor
cukr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso omyjeme a důkladně očistíme.Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno.Do masa vetřeme sůl,zázvor,pepř a potřeme olejem.Necháme chvíli odležet.
Rozinky spaříme a necháme okapat.V pekáčku rozehřejeme olej a maso zprudka a ze všech stran orestujeme a pak odstavíme.Troubu předehřejeme na 250 stupňů C.Maso v pekáčku podlijeme pivem,přidáme kečup,lžíci perníku posypeme rozinkami.Pečeme asi 3o min. pak teplotu snížíme na 180 stupňů C. a pečeme doměkka.Během pečení podléváme.
Měkkou krkovičku vyndáme a uložíme do tepla.Výpek ochutíme citronovou šťávou,cukrem a podle potřeby zahustíme nebo zředíme.Omáčku lehce provaříme a pak do ní dáme krkovičku a prohřejeme.
Pivní krkovičku nakrájíme na porce.Jako přílohu podáváme houskový nebo bramborový knedlík,noky a přeléváme omáčkou.