králík
200 g čerstvých hub
máslo
lžíce hořčice
100 ml bílého jogurtu
slanina
100 ml bílého vína
20 g polohrubé mouky
kmín
mletý pepř
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Porce králíka potřeme hořčicí, kterou jsme promíchali s trochou rozpuštěného másla. Na zbylé rozpuštěné máslo rozehřáté v hrnci klademe připravené porce králíka a krátce je ze všech stran opečeme. Opečené maso vyjmeme a dáme stranou. Houby očistíme a pokrájíme. Slaninu nakrájíme drobně, necháme rozškvařit, přidáme houby, osolíme a okmínujeme. Do zapékací misky dáme porce králíka a posypeme je podušenou směsí hub a slaniny. Zalijeme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme v předehřáté troubě doměkka.
Do bílého jogurtu vmícháme lžíci polohrubé mouky a přilijeme ho k téměř hotovému masu. Promícháme se šťávou z pod masa a necháme ještě chvíli provařit.