1 kg králičího masa
250 g špeku
6 stroužků česneku
1 větší cibule
200 ml červeného těžšího vína
3 polévkové lžíce sádla
mouka na zaprášení
sůl, pepř
citrónová šťáva
mini knedlíčky:
300 g vařených brambor
60 g strouhaného sýra
70 g másla
90 g strouhanky
2 vejce
muškátový květ
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Králíka rozporcujeme a maso potřeme po všech stranách česnekem rozetřeným se solí. Na pekáči rozehřejeme sádlo a rozpustíme špek nakrájený na kostičky. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a maso zprudka opečeme.
Podlijeme teplou vodou a dusíme pod poklicí . Když je maso skoro měkké, přidáváme postupně červené víno a v troubě dopečeme. Po upečení vyjmeme maso, omáčku zaprášíme moukou a rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťávou .
Podáváme s bramborovými mini knedlíčky:
Máslo se žloutky utřeme se strouhankou, přidáme strouhaný sýr, brambory, zbytek strouhanky, sůl a muškátový květ. Vše dobře promícháme a tvoříme mini knedlíčky, které vaříme cca 10 minut.