| Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Recepty doma | Email šablony | Snadné hubnutí | Pletení | DWN.cz | Formuláře na PC | Domácí účto | Hromadné emaily | Rybář | Počítej Kalorie | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Uzeniny > Špekáčky, párky Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Recept na Klobásky

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 05:00
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 4663x / 2x
Přidáno/změněno: 2.5.2011
Kategorie: - Maso - Vepřové maso
- Maso - Uzeniny - Špekáčky, párky

Inredience:

Základní kostru tvoří:
65 % libového vepřového masa
35 % tučného vepřového masa

sůl (24 g na 1 kg masa)
práškový cukr
dusičnan draselný (rychlosůl)
voda



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Proměnlivá je složka koření:
nezbytný je kmín (2 g na 1 kg masa), případně mletý pepř (3 g na 1 kg masa), dále se v různém poměru přidává třený česnek, majoránka, tymián, muškátový oříšek, sladká a pálivá paprika.

Většinou se maso na klobásy nechává uležet – vhodné maso jsou ořezy ze sádla, vykostěná krkovice, maso z boku a ramínka.
Maso se musí důkladně zbavit všech tvrdých částí a pak se pokrájí odděleně tučné a libové na kostičky, promíchá se směsí soli, dusičnanu a cukru, přidá se koření, nechá se zatížené uležet, až má kostička na průřezu stejnou barvu.
Část libového masa dvakrát nahrubo pomeleme, přidáme vodu max. do poloviny váhy mletého masa a důkladně, ale šetrně smícháme s nakrájeným libovým a tučným masem. Prejt se plní do střívek cca na délku 40 cm, klobásy se nechají tzv. dozrát a posléze se udí.

Po zauzení se ještě nechají povařit cca 30 min ve vodě a mohou se konzumovat nebo ještě dál konzervovat.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Klobásky:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Špekáčky, párky
Špekáčky na vínu 10.11.
Plzeňská růže 24.10.
Dračí mls 13.12.
Plněné párky 08.07.
Domácí klobása 24.11.
Růžičková kapusta s klobásou Chorizo 23.01.
Špekáček v alobalu 28.12.
Kuřecí závitky s párkem 23.06.
Bramborová šlichta 09.06.
Jehněčí špíz 07.02.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0662s norob)