4 porce kapra,
4 lžíce oleje,
4 plátky slaniny,
1 cibule,
bobkový list,
12 zrnek pepře,
0,5 l světlého piva,
80 gr. perníku,
30 gr. másla,
citronová šťáva,
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a postavíme do chladu. V kastrolu na oleji opečeme plátky slaniny, na ní položíme připravené porce kapra, přidáme nakrájenou cibuli a koření, do poloviny porcí zalijeme pivem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Pak kapra vyjmeme a upravíme na mísu. Vývar zahustíme strouhaným perníkem, povaříme, prolisujeme a podle chuti přisolíme, přikořeníme a nakonec zjemníme máslem. Touto zahoustlou šťávou kapra na míse přelijeme a povrch můžeme posypat spařenými nakrájenými mandlemi.