| Počítej Kalorie | Recepty doma | Snadné hubnutí | DWN.cz | Omalovánky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Rybář | Formuláře na PC | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Domácí účto |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Zelenina Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Jehněčí pod pekou

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 03:00
Počet porcí: 4
Autor:
Zobrazeno/týden: 8289x / 6x
Přidáno/změněno: 23.5.2011
Kategorie: - Maso - Jehněčí maso
- Zelenina - Plodová
- Speciality

Inredience:

1kg jehněčího masa (plec,kýta,hřbet)
4 rajčata
4 mrkve
4 bílé papriky
2 střední cibule
1 kg brambor
1/2l jeněčího vývaru z ořezu a kostí
1/2 l bílého vína
sůl
olivový olej
oregano



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Do většího pekáče nalejeme asi 2 lžíce olivového oleje. Potom do něj naházíme na čtvrtky nakrájenou všechnu zeleninu, osolíme a posypeme v dlani rozetřeným oreganem. Podlijeme vývarem a bílým vínem a nakonec nahoru rozložíme na porce nakrájené jehněčí maso, které jsme pouze jemně osolili a mírně zakápli olivovým olejem. Poté vložíme pod peku a na tři hodinky si jdeme zaplavat, nebo zvolíme nějakou jinou kratochvíli. V případě, že nevlastníme peku (kovový, nebo hlíněný zvon, který se zahrne žhavými oharky dřeva z ohně a pod ním je pekáč) přiklopíme pekáč pokličkou a dáme jej na již výše zmíněnou dobu do trouby na cca 220 stupňů. Po uvedené době odmeteme zbytky doutnajícího popela (případně vtáhnem z trouby) a servírujeme na stůl. Přestože se jedná o jehněčí, zapíjíme bílým vínem bohatým na extrakt (doporučuji rýnský ryzlink, pozdní sběr z již ověřeného ročníku). Výslednou harmonii chutí si zcela jistě zamilujete a tato specialita ostrovních rybářů z Dalmácie se jistě stane i vašim oblíbeným pokrmem letních měsíců. Naprosto stejným způsobem si můžete připravit i chobotnici pod pekou, s tím rozdílem, že samotnou chobotnici necháte nejdřív samotnou asi 45 minut dusit pod pokličkou na lžíci olivového oleje a vydušenou šťávu slijete bokem. Je velmi intezivní a proto ji použijete jem malinko na závěr, před stolováním, k případnému dochucení. V případě jiného (většího) množství stolovníků platí pravidlo: kolik kilo surovin, tolik hodin příprava. Přeji vám dobrou chuť.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Jehněčí pod pekou:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zelenina
Dušené fazolové lusky 18.10.
Selská omeleta 18.10.
Medvědí tlapa z kuřecího 18.10.
Slepice dušená na majoránce s brambory 18.10.
Tousty se šunkovou pomazánkou 18.10.
Zelný bramborák 18.10.
Masová směs na tousty 18.10.
Fazolová polévka na kyselo II. 18.10.
Cibulový koláč z kynutého těsta 18.10.
Balkánský pekáč 18.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (2.9147s norob)