maso jehněčí 500 g
sójová omáčka
pepř mletý
sůl
špek 200 g
cibule 4 ks
kari 1 lžička
hořčice 1 lžička
zelenina 4 -
špejle 2 ks
brambory 4 -
hranolky 4 -
česnek 4 stroužek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
jehněčí maso nakrájíme (přes vlákno) na medailonky velikosti max.3x3cm.
Přidáme sůl, pepř,sojovou omáčku,hořčici,česnek vše důkladně promícháme
natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby přikryjeme
nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin
odležet.
Po této době nakrájíme špek na čtverečky asi 2 x 2 cm
5 mm silné a cibuli asi 5 mm plátky.
Připravíme špejle na půlky.
Napichujeme na špejle v pořadí:maso,špek,cibule a toto
opakujemestále do kola až je špejle plná (končíme vždy
masem)
Na rozpaleném oleji na pánvi osmahnem 4 - 5 min.
Podáváme s brmborem nebo hranolkama se zeleninovou
oblohou nabo salátem