hladká mouka - 280g
kvasnice - 2/3 balíčku
olej - asi 3 polévkové lžíce (může být i víc)
sůl
voda - maximálně 2 dl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do misky nasypeme mouku a sůl a rozdrobíme kvasnice. Poté přidáme olej a asi tak 1 dl vody, zamícháme a začneme hníst. Další vodu přidáváme podle potřeby, čím je těsto řidší, tím je pizza nadýchanější. Na druhou stranu čím je těsto tužší tím hůř se rozprostírá do formy. Když je těsto uhnětená do hladka rozdělíme je na dvě části, a každou rovnoměrně rozprostřeme do jedné formy lehce vymaštěné máslem. Pak na těsto dáme co kdo má rád a dáme péct. Pečeme tak na 230°C asi 12 minut. Není dobré péct moc dlouho, protože je pak pizza moc tuhá, když těsto začíná na krajích růžovět tak už je pizza hotová. Jakmile je jedna pizza hotová upečeme druhou, která vzhledem k tomu, že měla čas kynout bude o něco nadýchanější než ta první.