4 ks plátky vepřových nebo telecích jater
1 vejce
4 lžíce mouky
strouhanka -na obalení
1 velká cibule
1 lžíčka drobně pokrájené šalvěje
1 lžička tymiánu
1 pomeranč
1 dl vývaru z kostky(bujon)
olej na smažení
sůl a pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Játra poprášíme moukou,obalíme ve vejci rozšlehaném se šalvějí a tymiánem a ve strouhance.Na pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách játra osmahneme z obou stran.Potom osolíme a opepříme.
V pánvi potom necháme asi 2 lžice oleje a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli,až zesklovatí.
Dále přilejeme pomerančovou šťávu,uvedeme vývar do varu a zalijeme játra touto omáčkou.
Přílohou jsou brambory a nebo rýže.
Recept je převzatý-leč vyzkoušený-přeji dobrou chuť