hrnek hrubé mouky
hrnek mléka
2 vejce
sůl
rohlíky(nejlépe 1-2 dny staré
čerstvé se špatně krájejí)
sádlo na vymazání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do mísy dáme hrnek hrubé mouky, nalejeme hrnek mléka, přidáme 2 žloutky a lžičku soli. Dobře promícháme v řídké těsto. Na kostičky nakrájíme 2 rohlíky a přidáme do mísy. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ze 2 bílků.
4 hrnky vymastíme vepřovým sádlem a těsto nalejeme do výšky 3/4 každého z nich. Postavíte je do kastrolu se studenou vodou sahající jen k uchům hrnků. Přikryjeme poklicí a vaříme přesně 33 minuty. Pak hrnec odstavíme, hrnky vyndáme z vody. Nadýchaná čepice za chvíli klesne, pak krájíme. Dobrou chuť!