1) Housky namočte ve vodě, vymačkejte a dejte do mísy. Cibule oloupejte, jednu z nich rozsekejte a poduste na másle do sklovita. Přidejte k housce, smíchejte s mletým masem, vejcem, solí a pepřem, zformujte bifteky.
2) Zbylou cibuli nakrájejte na tenké kroužky. Na pánvi zahřejte trochu oleje na vysokou teplotu. Cibuli za stálého obrecení nechte zezlátnout, vyměnte a udržujte teplotu.
3) Zbývající olej dejte do pánvičky a zahřejte. Položte do něj sekané bifteky a opékejte každou stranu 4 až 5 minut. Posledních 5 minut teplotu snižte.
Vhodná příloha:
Brambory maštěné máslem s petrželkou a míchaný salát se smetanovou zálivkou. Rozkrojená rajčata a petrželka na ozdobu.
Můj tip:
Zapečenou šťávu uvolněte trochou vody nebo vína, krátce povařte a nalijte na připravené bifteky.