4 plátky hovězí roštěné
2 lžíce cukru
jeden křen
350g zeleniny na svíčkovou
150ml červeného vína
smetana
sůl
pepř
dva stroužky česnek
cibuli
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Roštěnou naklepeme,osolíme,opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji po obou stranách.poté maso vyjmeme a do kastrolu přidáme dvě lžičky cukru a necháme skaramelizovat.Pak přidáme nakrájenou cibuli s česnekem a restujeme do zlatova,potom přidáme zeleninu orestujeme a potom podlijeme jemným vývarem a přidáme orestované plátky.Vše pomalu dusíme.Po 15 min. přidáme nastr.křen a dále dusíme.Když už je maso na půl měkké přidáme červené víno a dusíme dokud maso není ůplně hotové.Potom maso vyjmeme,zeleninu rozmixujeme a omáčku zahustíme.Chvilku povaříme dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme smetanu.Jako přílohu doporučuji knedlik,těstoviny,brambor atd. PS:Tato omáčka je velmi chutná i bez smetany