500 g hovězí roštěnné
1 celer
50 g slaniny
1 cibule
1 kelímek kysané smetany
3 lžíce octa
300 ml vody
3 bobkové listy
3 kuličky černého pepře
3 kuličky nového koření
špetka tymiánu
2 lžíce vína
pepř
sůl
vývar z kostky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře naklepeme. Polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky. Marinádu připravíme smícháním vody, octa a koření. Maso proložíme celerem, zalijeme marinádou a necháme 24 hodin rozležet. Na rozpuštěné slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso i s celerem. Zalijeme marinádou, podlijeme vývarem a přidáme víno. Zvolna dusíme asi hodinu a půl. Druhou polovinu celeru nastrouháme a přidáme do omáčky. Nakonec přilijeme kysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.