         
 
  
     | 
    
    Recept na Houbová polévka se zelím
     | 
     | 
      | 
   
 
    |  |   
     Postup přípravy:Připravíme si houbový bujon: 
Dobře očištěné pravé hřiby či žampiony pokrajíme na plátky a povaříme ve vodě ,až změknou. 
Poté do bujonu přidáme očištěnou, omytou , oloupanou a nadrobno pokrajenou zeleninu-mrkev,petržel,celer-kterou jsme ovšem nejprve osmažili na másle do zlatova.Mezitím ponoříme krátce do vroucí vody rajčata, aby nám šla lépe oloupat a nakrájet,a pak je spolu oloupanou a nakrájenou cibulí a oběma druhy zelí podusíme na oleji,až vše změkne.Solené hřiby spařime vroucí vodou a pak naajíme na menší kousky.Všechny ingredience vmícháme do polévky a vaříme asi 15min na mírnem ohni.Nakonec přidáme bobkový list a 10 kuliček pepře a povaříme další tři minuty.Když je polévka hotová, nalijeme ji do jednotlivých talířů,ozdobíme kopečkem kysané smetany,snítkou kopru a zastříkneme citronovou štávou.    
   | 
  Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Houbová polévka se zelím, zkopírujte si následující kód:
   |  | 
   
   | 
  | 
  <a href="http://www.varimerecepty.cz/houbova-polevka-se-zelim">Recept: Houbová polévka se zelím</a>
  
   |   
   |  | 
   
   |  |  |   
    
   
  
     Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Houbová polévka se zelím:
     
   
   
        
  
                 
            
     |