- 150g. čerstvých hub nebo 20g. sušených hub
- 50g. pohanky
- 4 polévkové lžíce oleje (nejlépe olivového může být i slunečnicový)
-2 polévkové lžíce mouky
- 40g. cibule (jedna větší)
- 2 hřebíček
- jeden česnek
- bobkový list
- 1 polévková lžíce zeleninového koření (sypká vegeta nebo podobné)
- 50 ml. smetany kyselé
- ocet
- petržel
- sůl a pepř
- 3/4 l vody
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nasekat cibule a česnek na drobno , pokrájet houby a proprat pohanku pod vodou. Rozpálíme olej a lehce osmahneme cibuli. Přidejte houby a česnek a stále smažte. Přidejte sůl, zeleninové koření, pohanku a bobkový list a krátce promíchejte a potom podlijte vodou. Zvolna vařte půl hodiny, přidejte pepř, kyselou smetanu smíchanou s moukou, petrželovou nať a trochu vinného octa podle chuti. Krátce povařte a poté konzumujte.