Rozkrájený změklý tuk, vejce, cukr, prosátou mouku s práškem do pečiva vložíme do mísy a šleháme 1 – 2 minuty elektrickým šlehačem na hladké těsto.
Prosátý kakaový prášek smícháme s 2 lžícemi horké vody, necháme vychladnout a pak vešleháme do těsta.
Dortovou formu (průměr 20 – 22 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme do formy a povrch rovnoměrně uhladíme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme přibližně 30 minut (zkusíme špejlí, zda se těsto nelepí).
Do smetany smícháme krupicový cukr a prosátý kakaový prášek. Směs za stálého míchání svaříme, odstavíme z ohně a za častého míchání necháme vychladnout. Pak hmotu uložíme na 12 hodin do chladničky a před použitím ji vyšleháme.
Korpus podélně rozkrojíme na dva pláty. Smetanu ušleháme s oběma cukry. Třetinou bílé šlehačky potřeme spodní část korpusu a zakryjeme ho druhou částí. Zbylou bílou šlehačkou ozdobíme vršek a strany dortu.
Pařížskou šlehačku ušleháme do husta, ozdobíme jí též vršek a strany dortu a posypeme čokoládou.