Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software více informací >> |
|
Recept na Gurzínský medovnik
|
|
|
| |
Postup přípravy:A. Příprava těsta a pečení plátů:
• Ohnivzdornou misku postavíme na vodní lázeň (většího kastrolu), tak aby se nedotýkala hladiny. Vodu v lázni přivedeme k varu. Do misky vložíme tuk Hera a necháme pomalu rozpustit. Potom misky rozklepneme vejce a postupně přidáme med, cukr, mouku i jedlou sodu. Mezitím zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170°C (horkovzdušnou na 150°C)
• Směs v misce postavené nad vodní lázeň mícháme vařečkou přibližně deset minut, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu. K usnadnění můžeme použít ponorný elektrický šlehač, nejlépe s hnětacími metlami ve tvaru spirály; na normální šlehací metly se těsto příliš lepí. Připravené těsto pomyslně rozdělíme na šest stejných dílů.
• Na plechy natáhneme pečící papír, obkreslíme na ně kruh např. podle talíře nebo dortové formy. Do vyznačeného kruhu gumovou stěrkou rozetřeme v co nejtenčí vrstvě odpovídající množství (1/6) těsta; mělo by nakreslenou kružnici asi o 1 cm přesahovat. Placku pečeme dozlatova sedm až deset minut. Totéž provedeme s dalším těstem; tak upečeme postupně všech šest plátů. V horkovzdušné troubě můžeme péci více plátů najednou, pokud ovšem máme tolik plechů k dispozici.
• Upečené placky okrájíme: - na každou položíme talíř nebo dortovou formu bez dna a nožem ořízneme přesahující okraje. Okraje nevyhazujeme, použijeme je na závěrečné zdobení - na posypku.
B. Příprava krému a posypky:
• Máslo a mléko vyšleháme pomocí ruční nebo elektrické metly dohladka, trvá to asi deset minut.
• Posypku připravíme z okrájených kousků upečeného těsta, které vložíme do mísy a prsty je najemno rozdrobíme.
C. Sestavení dortu:
• Pomocí kulatého nože rozetřeme krém na první plát, přiklopíme druhou plackou, kterou opět pomažeme krémem a tak pokračujeme se zbývajícími pláty. Na závěr potřeme celý dort, včetně boků, krémem a poprášíme připravenou posypkou.
• Před podáváním necháme odležet aspoň 2 hodiny.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Gurzínský medovnik, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/gurzinsky-medovnik">Recept: Gurzínský medovnik</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Gurzínský medovnik:
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|