1 cibule
1 česnek
8 lžíc olivového oleje
šťáva z jednoho citronu
800g rybího filé
4 lžíce mouky
1 vejce
sůl
strouhanka
máslo
asi 10 lístků čerstvé šalvěje
Marináda:
Cibuli nakrájenou na jemno a česnek rozetřený se solí promícháme s olejem a citronovou šťávou.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Porce rybího filé necháme marinovat asi hodinu v chladničce.Odkapané filé obrátíme v mouce, ve vyšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
Obalené kousky ryby smažíme na oleji asi 6 minut z každé strany dozlatova.Olej z pánve odstraníme, zahřejeme máslo a lístky šalvěje velmi krátce osmahneme.Máslem a šalvějí ochutíme smaženou rybu a podáváme.