Těsto:
4 vejce
250 g cukru
1 bal. vanilkového cukru
125 ml oleje
150 ml Fanty
250 g polohr. mouky
3 čajové lžičky prášku do pečiva
Krém:
2 velké plechovky broskví
600 ml šlehačky
3 balíčky ztužovače šlehačky
5 bal. vanilkového cukru
500 g zakysané smetany
Skořice (skořicový cukr) na posypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vajíčka, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny, přidáme olej a Fantu. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme k ostatnímu. Vymastíme plech, vysypeme strouhankou a těsto na něj vylejeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Upečené necháme vychladnout.
Broskve necháme okapat a nakrájíme je na malé kousky. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem a 3 balíčky vanilkového cukru. Zakysanou smetanu smícháme se zbylým vanilkovým cukrem, přidáme broskve a opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém namažeme na korpus a posypeme skořicovým cukrem.
Tip: Dají se použít i mandarinky, ale zkoušela jsem to jen s broskvemi. Mňáááám…