2 polévkové lžíce olivového oleje
500 g cibule nakrájené nadrobno
1 stroužek česneku
lžíce hnědého cukru
1 l hovězího vývaru
sůl
pepř
bageta
25 g strouhaného sýra Gruyére nebo Cheddar
25 g zelené petrželky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli a na mírném plameni opékáme asi 15 minut dozlatova. Přidáme česnek a cukr. Ohřejeme vývar a zalijeme s ním cibuli. Dobře zamícháme. Uvedeme do varu, ztlumíme plamen a vaříme asi 20 až 30 minut. Ochutíme solí a pepřem.
Plátky bagety lehce opečeme nebo ogrilujeme, posypeme sýrem a položíme na povrch polévky. Celou nádobu umístíme asi na 5 minut pod gril, dokud sýr nezezlátne. Pokud máme ohnivzdorné misky, můžeme polévku zapékat již rozdělenou na jednotlivé porce. Nakonec zasypeme petrželkou a podáváme.