-20-30dkg tepelně zpracovaného masa(na př.obrané maso z kuřecího skeletu z polévkového vývaru)
2 nožky párkového salámu- 1 střední cibule
4 vajíčka
4 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 lžíce sojové omáčky
1 vrchovatá lžička KARI koření
špetka soli a pepře
stolní olej na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do větší misky dáme na nudličky pokrájené maso(tepelně zpracované). Přidáme nakrájenou cibuli, dle chuti osolíme a opepříme.Dále přidáme tenké, asi 2cm dlouhé nudličky pokrájeného párkového salámu, sojovou omáčku a KARI koření. Na závěr přidáme 4 vrchovaté lžíce hladké mouky a 4 vajíčka. Důkladně vše promícháme, aby se všechny komponenty dobře spojily. Nejlépe na litinové pánvi osmažíme na oleji polovinu směsi, obrátíme a osmažíme i druhou stranu. Totéž provedeme i s druhou polovinou směsi. Po rozpůlení takto osmažených řízků dostaneme 4 krásné porce. Jako příloha mohou být vařené brambory i bramborové hranolky s tatarskou omáčkou a libovolný zeleninový salát. Řízky pěkně kopírují okraj talíře.